Polipropilen halı nedir? Hangi halı daha sağlıklıdır? Neden Akrilik halı tercih etmeliyiz? Elektriklenme yapmaması neden önemlidir? akrilik halı neden daha pahalıdır? Kaymaz halıda Roseland kaymaz halı neden daha iyidir?

Post Top Ad

Post Top Ad

1 Şubat 2017 Çarşamba

Polipropilen nedir?

Merhaba, Polipropilen halılar hakkında gelen sorular üzerine yeni blogumu açtım. İster normal halılar olsun isterse kaymaz halılar, çok farklı hammaddeler ile halı ve yolluk üretimi yapıldığını diğer blogumda bahsetmiştim. Özetle yine burada bahsedeyim.

Halılarda kullanılan malzemeler doğal ve sentetik olarak ayrılabilir. Doğal malzemeler yün, pamuk, ipek ve bambu şeklinde sıralanabilir. Şu unutulmamalıdır ki, son yıllarda pamuk yolluk olarak satılan halılar genellikle pamuk polyester karışımı olmakla birlikte, beklenen yumuşaklığı ve performansı verememektedir. Bu konuda ürün bilgilerinin gerçekten tam olarak ne olduğunu öğrenmek oldukça önemlidir. 

Sentetik malzemeler ise Yün tuşesi ve kalitesi ile Akrilik başta olmak üzere, polyester, naylon, polipropilen gibi malzemelerdir. Yün tuşeli akrilik halılar fiyatları diğer halılara göre yüksek olsa da kalitesi ve kullanışlılığı nedeniyle her zaman daha ucuza gelecektir. Ucuz halı alacak kadar zengin değilseniz, Akrilik halı öneririm.

Konumuz Polipropilen'e gelelim: otomotiv sanayinde kullanılan parçalardan, tekstil ve yiyecek paketlemesine kadar çok geniş kullanım alanı olan bir polimerdirMonomer halde bulunan propilenin polimer hale getirilmesi ile elde edilen polipropilen kimyasal solventlere (asit ve bazlar) karşı aşırı derecede dirençlidir. Genellikle bu sebeple dış mekanlarda kullanılan, özellikle halı saha halıları gibi, ki elektriklenme çok yüksektir ve kalp krizine bile neden olduğu iddia edilmektedir, AVM girişlerinde gördüğümüz paspaslar gibi ürünlerde tercih sebebidir.

Dayanıklılık dışında evde halı kullanımı açısından artıları çok fazla olmayan bir üründür. Evlerde halılar özellikle rahatlık sağlaması amacıyla kullanılır. Bu sebeple polipropilen halılar halıdan ziyade zemini örtmekten öteye pek geçemez.

Halı almak istiyorsanız önerimiz yün tuşesi ve elektriklenmenin minimum olması nedeniyle akrilik halılardır. Son dönemde daha fazla sorulan ürün olan kaymaz halı olarak akrilik kaymaz yolluklar mağazalarda raflarda yerini almakta ve internette incelediğimiz ürünlerde çok iyi yorumlar görmekteyiz. Özellikle akrilik kaymaz yollukta öncü haline gelen Roseland Halının ürettiği kaymaz halı modelleri renk ve çeşitleri ile müşteri memnuniyeti sağlamaktadır. Roseland kaymaz halı hakkında daha fazla bilgi için sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder